Event app – Je digitale evenement in de broekzak

We kunnen ons geen wereld meer indenken zonder de apps op onze telefoon: even snel de weersvoorspellingen bekijken, berichtjes en foto’s sturen naar elkaar, zelfs onze bankzaken doen we mobiel via een app. Een app ontwikkeld voor een evenement is daarom ook een zeer waardevolle toevoeging aan de beleving rondom een evenement. Wij hebben 4 redenen om een event app in te zetten op een rij gezet.
 

Alle informatie digitaal in je hand

Om bezoekers van een evenement van informatie te voorzien, wordt vaak gebruik gemaakt van een website. Een event app daarentegen wordt op de telefoon geïnstalleerd, waarna de volledige informatie altijd en overal beschikbaar is, dus ook offline. In een app kun je alle informatie over het evenement kwijt; het programma, achtergronden over sprekers en locatie informatie. Via een interactieve plattegrond weet de bezoeker snel waar welke activiteit plaatsvindt. Klik vanuit de plattegrond direct door naar de programmabeschrijving en extra informatie over een spreker. De app is de perfecte vervangen van het gedrukte programmaboekje: goedkoper en à la minute bij te werken bij last-minute wijzigingen in het programma.
 

Netwerken in een app

De meerwaarde van een zakelijk evenement is vaak dat men elkaar live kan ontmoeten. Om dit effectief te begeleiden en te faciliteren kunnen deelnemers vooraf al met elkaar in contact komen. Via een chatfunctie kunnen deelnemers elkaar opzoeken en privé berichten sturen. Sommige apps bieden de mogelijkheid van een social timeline waarop deelnemers berichten en foto’s kunnen plaatsen die voor iedereen zichtbaar zijn. Op die manier kun je ook voorafgaand aan het evenement al interactie creëren en bezoekers enthousiast maken voor het evenement.
 

Live en interactief

Breng je bezoekers gemakkelijk op de hoogte van extra informatie via pushberichten. Denk aan een reminder vlak voor het event, welkomstbericht bij aankomst op locatie, of het kenbaar maken van speciale acties gedurende het evenement. Wil je graag de mening van je bezoekers krijgen over een onderwerp? Dan is een vraag versturen via een quick poll de ideale manier om snel en overzichtelijk meningen te verzamelen. Of laat ze na afloop van een workshop deze beoordelen. Bedenk slimme stimulansen voor de event app zodat ze ook blijven terugkomen in de app. Bijvoorbeeld een spelwaarbij er punten behaald kunnen worden door het plaatsen van foto’s of berichten.
 

Data verzamelen en analyseren

Een event app is succesvol als deze ook daadwerkelijk door bezoekers wordt gebruikt. Van alle acties van de gebruikers worden statistieken bijgehouden. Zo kun je terugzien hoe vaak de verschillende onderdelen in de app zijn bekeken, hoeveel berichten er zijn gepost door de bezoekers zelf en vervolgens ook hoe vaak ze zijn geliked. Na afloop zijn deze statistieken ideaal om te analyseren wat er heeft gewerkt (en wat niet) en wat voor een volgende keer weer voor herhaling vatbaar is.

Event apps zijn op de meeste smartphones te installeren. Door hun vele mogelijkheden zijn ze een mooie aanvulling binnen de communicatiestrategie van ieder event. Uiteraard is het wel van belang om goed na te denken hoe en waarvoor je de event app wilt inzetten, zodat deze ook optimaal gebruikt gaat worden door de bezoekers, waardoor je als organisator weer waardevolle inzichten krijgt in wat de bezoeker beweegt.